Juridisch kantoor voor zakenmensen helpt de mens én de zaak

PAQT advocaten

Probleem: hoe communiceer je als bestaand advocatenkantoor je doorstart naar een nieuw bedrijf, met een andere naam én hernieuwde ambitie? 

Oplossing:

Eerst beantwoord je met àlle vennoten de vraag waarom je samen verder wil. Je bespreekt waarom je na het vertrek van één van de vennoten beslist om advocatuur op een andere manier in te vullen. En wat dat dan juist inhoudt. Die vragen schotelden we voor aan de mensen van het toen nog genaamde ‘Arts-Cleeren’, een Genks advocatenkantoor gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Rechtstreekse aanleiding was het vertrek van één van de vennoten die zijn naam gaf aan het kantoor. Maar hoewel ze gerust verder konden als ‘Arts & vennoten (of Arts zonder Cleeren) bleek al snel dat de ambitie en goesting om het anders te doen veel groter was. En dat ze dat statement ook kracht bij wilden zetten. Via reclamebureau Idéarte ontwierpen ze bijvoorbeeld al hun nieuwe naam en logo.

Een juridische vraag is nooit louter juridisch

Wij werkten vervolgens met de doorstarters verder aan het fundament van hun bestaan. We brachten hen op één lijn en verwoorden wat intrinsiek al leefde in een nieuw manifest.

Resultaat: een advocatenkantoor voor zakenmensen dat alles behalve droog zakelijk communiceert. PAQT gaat voor dialoog, toegankelijkheid en zoekt altijd eerst naar een minnelijke oplossing. Ze kijken daarbij naar veel meer dan de puur juridische vraag. Dat kan dankzij hun complementair team, een ploeg die samen een ondernemersvraag in al haar facetten kan belichten.

Dat manifest vormt nu de basis, het kompas, van waaruit we ook hun diensten, expertises en processen herformuleerden. Dat alles brachten we samen in hun website en de lanceringscommunicatie naar medewerkers, pers en partners.

Web Page PSD Mockup
bgfaqt2

Ook achter een communicatie-vraagstuk gaat veel meer schuil.